Brak produktów
Pektyna Cytrusowo - Jabłkowa 100 g - Targroch
Pektyna amidowana cytrusowa
Substancja żelująca.
Idealna do przygotowywania dżemów lub galaretek.
Masa netto: 100 g
Składniki: Pektyna (E440ii), dekstroza.
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: sezam, migdały, gluten, różne orzechy.
Kraj pochodzenia: Włochy
Przykładowy sposób użycia: Przygotować 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. 33 g pektyny wymieszać z 1 szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1070 kJ/ 256 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g
Węglowodany: 33 g
- w tym cukry: 30 g
Błonnik: 45 g
Białko: 5 g
Sól*: <0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Producent:
"TAR-GROCH-FIL" Spółka Jawna
Orteza na haluksy, palce młotkowate i szponiaste
18,90 zł
2,99 zł
HALLUCARE OSŁONA NA HALLUX Z SEPARATOREM
14,90 zł