Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
masa netto 500g
produkt bezglutenowy
Składniki: mąka ryżowa biała, tapioka, mąka owsiana bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska.
Miejsce pochodzenia podstawowego składnika: UE.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności.
2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką.
3. Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta.
4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 min.
5. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:
wartość energetyczna: 814 kJ / 220 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 2,4 g
Sól: 0,5 g
*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3 łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody.
10,90 zł
12,90 zł
5,90 zł
14,90 zł
7,90 zł
9,90 zł
18,90 zł
25,90 zł
17,90 zł
2,50 zł
2,50 zł
2,50 zł
10,90 zł
12,90 zł
8,90 zł
7,50 zł
7,90 zł
7,90 zł
18,90 zł
9,90 zł
15,50 zł
8,90 zł
7,90 zł
7,90 zł
7,90 zł
7,90 zł
7,90 zł
17,90 zł
14,90 zł
6,90 zł
Skontaktować można się też telefonicznie: 510 080 783