Nowy Bezglutenowa mieszanka na pierogi 550 g Pięć Przemian Zobacz większe

Bezglutenowa mieszanka na pierogi 550 g Pięć Przemian

Pięć przemian

13,90 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

masa netto 500g

produkt bezglutenowy

Składniki: mąka ryżowa biała, tapioka, mąka owsiana bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska.

Miejsce pochodzenia podstawowego składnika: UE.

Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:

1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności.

2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką.

3. Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta.

4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 min.

5. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:

wartość energetyczna: 814 kJ / 220 kcal

Tłuszcz: 3,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g

Węglowodany: 44 g

w tym cukry: 1,1 g

Błonnik: 1,7 g

Białko: 2,4 g

Sól: 0,5 g

*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3 łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody.

Opinie

Napisz opinię

Bezglutenowa mieszanka na pierogi 550 g Pięć Przemian

Bezglutenowa mieszanka na pierogi 550 g Pięć Przemian

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Zainteresowany refundacją NFZ? Wypełnij formularz - nasz specjalista się z Tobą skontaktuje

Skontaktować można się też telefonicznie: 510 080 783

[0/]
Bezglutenowa mieszanka na pierogi 550 g Pięć Przemian