Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Bezglutenowa mieszanka do wypieku KETO bułek
Składniki: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Wsadź do piekarnika.
7. Nastaw 180°C i piecz przez 60 min.
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1341 kJ / 324 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 9,5 g
w tym cukry: 3,9 g
Białko: 10 g
Błonnik: 13 g
Sól: 2,3 g
Masa netto: 310 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c.
Ul. Rydygiera 8,bud. 18, 3p.
01-793 Warszawa
9,90 zł
14,90 zł
14,90 zł
14,90 zł
9,90 zł
14,90 zł
14,90 zł
12,90 zł
12,90 zł
18,90 zł
9,90 zł
15,50 zł
15,90 zł
15,90 zł
Skontaktować można się też telefonicznie: 510 080 783