Brak produktów
Skrobia Kukurydziana 1 kg TARGROCH
Dlaczego warto po nią sięgać?
✅ Skrobia kukurydziana to jeden z najzdrowszych zagęszczaczy do zakup i sosów.
✅ Nazywana również mazeiną, znalazła zastosowanie także w wypiekach i wyrobach cukierniczych.
✅ Zalecana do stosowania w dietach bezglutenowych - dzięki niej wypieki bezglutenowe nie tracą swojej wilgotności.
✅ Stosowana przez wiele gospodyń domowych do czyszczenia dywanów, śladów krwi, wina oraz innych uporczywych plam.
✅ Dodawana do prania, zmiękcza odczyn twardej wody, dzięki czemu ubrania są przyjemniejsze w dotyku.
✅ Sposób przygotowania: przed użyciem skrobi, jako zagęszczacz, należy ją najpierw wymieszać z dodatkiem zimnej wody. Dopiero potem można ją dodać do sosu lub zupy, które gotują się na małym ogniu
✅ Wartości odżywcze w 100 g:
✅ Producent: Targroch
✅ Sposób przechowywania: dla zachowania wartości odżywczych po otworzeniu opakowania, należy je szczelnie zamykać. Wedle zaleceń producenta, produkt trzeba trzymać w miejscu pozbawionym wilgoci oraz nadmiernego nasłonecznienia.
✅ Informacje o alergenach: skrobia to nie alergen, aczkolwiek w opakowaniu mogą znajdować się śladowe ilości innych produktów, które nimi są. W zakładzie pakuje się także sezam, orzechy, itp.