Brak produktów
Słodycz płynąca z natury
Karob to inaczej chlebek świętojański, stanowi słodki substytut kakao, jednak zawiera od niego mniej tłuszczu.Słodycz dla zdrowia
Czy wiecie Państwo, że melasa z chleba świętojańskiego (karobu) może z powodzeniem zastąpić cukier i sztuczne słodziki? Można spożywać ją samodzielnie bądź dodawać do napojów ciepłych i zimnych, jogurtów, domowych wypieków i deserów. Ten ciemnobrązowy syrop ma słodki karmelowy posmak. Powstaje ze strąków chleba świętojańskiego (szarańczyn strąkowy), które są bogate w naturalnie występujące cukry. To dzięki tym naturalnym cukrom nasza melasa jest naprawdę słodka i ma wprost genialny smak. Już od starożytności stanowi przysmak mieszkańców krajów śródziemnomorskich. Teraz Bakra udostępnia ten smak naszym rodakom.
Melasa z karobu – właściwości:
produkt w 100% naturalny, bez sztucznych barwników i konserwantów,
źródło magnezu, fosforu, żelaza,
jest bogaty w białko i węglowodany,
poprawia trawienie,
koi dolegliwości ze strony układu pokarmowego (refluks, biegunki),
obniża poziom cholesterolu,
wspomaga odporność,
wspomaga leczenie kaszlu i przeziębienia (działa wykrztuśnie).
Karob melasa z chleba świętojańskiego nie zawiera kofeiny, więc bez przeszkód może być spożywany przez osoby z nadciśnieniem.
Zastosowanie:
do samodzielnego spożycia np. 2 łyżki dziennie,
jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów, jogurtów, mleka,
jako polewa do lodów i deserów
do pieczenia chleba, ciast i ciasteczek
Wartość energetyczna i odżywcza 100g produktu:
wartość energetyczna: 1155 kJ/275kcal,
białko: 1,16-1,18g,
węglowodany: 62 g,
tłuszcz: 0,2-0,6g
Opakowanie:
szklany słoik z metalową nakrętką,
Taśma do Tapingu* zmniejsza ból i neutralne...
25,90 zł
29,90 zł
ERGONOMICZNA PODPÓRKA POD PLECY Z MASAŻEREM
12,90 zł
9,50 zł