Nasza strona używa plików cookie.

Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapisywanie plików cookie na dysku użytkownika w zależności od konfiguracji przeglądarki.

zobacz więcej
close
Nowy Makaron bezglutenowy z groszku zielonego świderki BIO 250g - Fabijański Zobacz większe

Makaron bezglutenowy z groszku zielonego świderki BIO 250g - Fabijański

Denver Food

Bezglutenowy makaron ekologiczny z groszku zielonego na wodzie źródlanej. 100% mąki z groszku zielonego.

Więcej szczegółów

10,50 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Skład: ekologiczna mąka z groszku zielonego, bezglutenowa z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 mln lat.


Różnice kolorystyczne i smakowe:
Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.


Certyfikat: PL-EKO-01 rolnictwo UE

Sposób gotowania: zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 11-19 min., al. dente – 7-9 min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać zimną wodą.
Smacznego!
Mąka z groszku zielonego IT* Zawartość w g
kJ/kcal 1388/329
Tłuszcz 2
    w tym kwasy nasycone <0,2
Węglowodany 48,2
    w tym cukry 2,9
Błonnik 15,7
Białko 21,7
Sól 0

Produkt zawiera < 20 mg/kg glutenu.
Barwa od jasno zielonej do ciemnozielonej.
Smak tożsamy z użytym surowcem.

Opinie

Napisz opinię

Makaron bezglutenowy z groszku zielonego świderki BIO 250g - Fabijański

Makaron bezglutenowy z groszku zielonego świderki BIO 250g - Fabijański

Bezglutenowy makaron ekologiczny z groszku zielonego na wodzie źródlanej. 100% mąki z groszku zielonego.

30 innych produktów w tej samej kategorii: