Nasza strona używa plików cookie.

Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapisywanie plików cookie na dysku użytkownika w zależności od konfiguracji przeglądarki.

zobacz więcej
close
Nowy Makaron ryżowy muszla BIO 250g  Fabijański Zobacz większe

Makaron ryżowy muszla BIO 250g Fabijański

Denver Food

Bezglutenowy makaron ekologiczny ryżowy na wodzie źródlanej. 100% mąki ryżowej.

Więcej szczegółów

9,50 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Bezglutenowy makaron ekologiczny ryżowy na wodzie źródlanej. 100% mąki ryżowej.


Skład: ekologiczna mąka ryżowa, bezglutenowa z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 mln lat.


Różnice kolorystyczne i smakowe:
Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.

Wzór: Muszla (Gnocchi Sardi)

Certyfikat: PL-EKO-01 rolnictwo UE


Sposób gotowania: zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 11-20 min., al. dente – 7-9 min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać zimną wodą.
Smacznego!


Mąka ryżowa IT* Zawartość w g
kJ/kcal 1485/350
Tłuszcz 1,3
w tym kwasy nasycone 0,5
Węglowodany 77
w tym cukry 0,3
Błonnik 1,7
Białko 6
Sól <0,01


Produkt zawiera < 20 mg/kg glutenu.


Barwa od jasno białej do ciemnokremowej.
Smak tożsamy z użytym surowcem.

Opinie

Napisz opinię

Makaron ryżowy muszla BIO 250g  Fabijański

Makaron ryżowy muszla BIO 250g Fabijański

Bezglutenowy makaron ekologiczny ryżowy na wodzie źródlanej. 100% mąki ryżowej.

30 innych produktów w tej samej kategorii: